Πέμπτη 7 Μαΐου 2020

Επαναληπτικά προβλήματα 11


·      
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ 11
Για να λύσω ένα πρόβλημα γεωμετρίας πρέπει πρώτα να ξαναθυμηθώ τη θεωρία. (Η θεωρία είναι αναρτημένη και στο ιστολόγιο και στην eclass)
Θα πρέπει επίσης να θυμάμαι πως όλα τα μεγέθη θα πρέπει να έχουν την ίδια μονάδα. Άρα θα πρέπει να κάνω πρώτα όλες τις μετατροπές που είναι απαραίτητες.
1) Το δωμάτιο του Δημήτρη έχει μήκος 4 μ. και πλάτος 300 εκ. Οι γονείς του αποφάσισαν να το στρώσουν με τετράγωνες πλάκες πλευράς 4δεκ. Πόσες τέτοιες πλάκες θα χρειαστούν;

2) Ένα ορθογώνιο και ένα τετράγωνο έχουν την ίδια περίμετρο. Το ορθογώνιο έχει μήκος 15 μ. και πλάτος 5 μ. μικρότερο από το μήκος του. Ποιο είναι το εμβαδόν του τετραγώνου;

3) Ένα ορθογώνιο οικόπεδο έχει περίμετρο 240 μέτρα και η μία πλευρά του είναι διπλάσια από την άλλη. Να βρεθούν οι διαστάσεις του και το εμβαδόν του; (Λύνεται σχηματίζοντας εξίσωση)

4) Να βρεις το εμβαδόν τριγώνου όταν :  β= 12 εκ και υ= 6 εκ.

5) Να βρεις το εμβαδόν τριγώνου, αν η βάση του είναι 48 εκ. και το ύψος του είναι τα ¾ της βάσης.

6) Ένα τρίγωνο έχει ύψος 15 εκ. και έχει το ίδιο εμβαδόν με τετράγωνο του οποίου η πλευρά είναι ίση με το ύψος του τριγώνου. Να βρεις τη βάση του τριγώνου στην οποία αντιστοιχεί το ύψος. (Λύνεται με εξίσωση, αφού βρω πρώτα το εμβαδό του τετραγώνου.)

7) Να βρεις το εμβαδόν κυκλικού δίσκου αν:
α=5 εκ.

8) Να βρεις το εμβαδόν κυκλικού δίσκου αν:
δ= 8 εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου